17 juni 2024

Is een laadpaal thuis echt voordeliger?

Merk je ook dat de wereld steeds moderner wordt en dat de technische ontwikkeling zich steeds meer uitbreidt? Dat kan kloppen, want het zit nou eenmaal in de aard van de mens om beter te worden. Maar die ontwikkelingen vinden ook plaats bij de auto’s. Steeds meer auto’s zijn elektrisch. Maar hoe zit het met de laadpaal. Is dat echt voordeliger?

Waarom het gebruik van een laadpaal?

Veel producten worden steeds beter en steeds meer diensten komen te vervallen, maar door bepaalde ontwikkelingen ontstaan er weer nieuwe banen. Een voorbeeld zijn de auto’s. Die rijden over het algemeen op brandstof, maar iemand vond dat het gezonder kon en beter, dus zijn er elektrische auto’s ontwikkeld. Die elektrische auto’s moeten net zoals je telefoon opgeladen worden en daar gebruik je een laadpaal voor.

Als je auto opgeladen moet worden dan kun je naar een laadpaal toe gaan en om te laden heb je een speciaal pasje nodig. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen een openbare laadpaal en een private laadpaal. Voor je eigen laadpaal heb je geen pasje nodig, maar bij een publieke heb je die wel nodig. Bij een abonnement hoort een pasje om jezelf te identificeren. De leverancier weet op deze manier wie er gebruik maakt van de dienst en krijgt en factuur opgestuurd.

Het volladen van een accu duurt ongeveer 6 tot 10 uur, maar dit hangt af van het soort laadpaal. Als de auto bijna leeg is en je wilt een volle accu, dan kan er gebruik worden gemaakt van een snellaadpaal. Deze zijn ook te vinden langs drukke wegen. Na 20/40 minuten is de accu voor 80% vol

De laadpaal thuis

Als je in bezit bent van een elektrische auto, dan kan het voorkomen dat je thuis een laadpaal hebt staan. Een openbare laadpaal kan iets duurder zijn, want bij die laadpalen is het zo dat je een iets hoger tarief per kWh moet betalen dan je eigen leverancier je heeft gerekend. De aanleg en onderhoud van de laadpaal moeten natuurlijk ook betaald worden. Hierdoor kan het zijn dat het bezitten van een laadpaal thuis voordeliger kan zijn. En over een langere termijn kan dat veel beter voor je portemonnee zijn. 

Als je zo een laadpaal thuis wilt aanschaffen dan kun je die aanvragen bij de Cable Solutions. Zij helpen je namelijk bij het aanvragen van een laadpaal op eigen terrein.