18 juli 2024

Drie tips die je kunnen helpen om jezelf wat beter te voelen

Misschien voel je je de laatste tijd erg vermoeid of niet helemaal op je gemak. Dan kan dit vaak diverse en uiteenlopende oorzaken hebben. Wellicht kunnen onderstaande drie tips helpen om jezelf weer iets comfortabeler te voelen en kunnen bijdragen aan gezonder én fijner leven.

Tip 1: Let op je voeding

Een gevarieerde voeding is cruciaal om je lichaam optimaal te laten functioneren. Zeker in het geval als je vaak vermoeid bent zou het kunnen helpen om eens na te gaan of je een intolerantie hebt tegen een bepaald soort eten. Intoleranties en/of allergieën hoeven nu eenmaal niet altijd aangeboren te zijn; zo kun beide zich ook nog op latere leeftijd ontwikkelen in je lichaam. Houd bijvoorbeeld in een dagboekje bij wat je eet en drinkt en ga voor jezelf na of er een verband met je vermoeidheid zichtbaar is. Mocht dat het geval zijn is het zeker aan te raden om eens langs een diëtist te gaan.

Tip 2: Zorg voor voldoende nachtrust

Een goede nachtrust is een essentiële bouwsteen gedurende de gehele dag. Misschien merk je zelf ook wel eens dat als je goed slaapt, je overdag meer energie hebt. Probeer een vast slaapritme op te bouwen en op ongeveer dezelfde tijden naar bed te gaan in de avond en uit bed te komen in de ochtend. Daarnaast kan het ook zeker helpen om de telefoon op tijd weg te leggen en bijvoorbeeld een boek te lezen voor het slapen gaan.

Tip 3: Controleer of je lichaam mogelijk een tekort heeft aan natuurlijke supplementen

Een tekort aan ijzers of mineralen kan altijd voorkomen. Zo hebben veel Nederlanders gedurende de winter een tekort aan vitamine D en hebben mensen die minder vlees eten regelmatig een tekort aan vitamine B12. Het kan ook zijn dat je lichaam een tekort heeft aan magnesium waardoor je jezelf sneller onrustiger voelt of last hebt van krampen. Op magnesium tabletten of magnesium  HYPERLINK “https://www.goldennaturals.nl/blog/magnesiumcitraat-bisglycinaat-wat-is-verschil”citraat vind je meer informatie omtrent het gebruik van magnesium.