17 juni 2024
Gebruikte laptop

De toekomst van de laptop

Het zal je hoogstwaarschijnlijk niet ontgaan zijn dat er de afgelopen tijd een hoop te doen is omtrent laptops, batterijen, technologie in het algemeen. Het gaat hier natuurlijk om de grondstof mijnen in Afrika en met name Congo die volledig worden uitgebuit voor hun lithium om bijvoorbeeld batterijen mee te maken. Het is doodzonde om te zien dat er zo ongelooflijk veel bruikbare technologie wordt weggegooid omdat men per se een nieuwe laptop wilt hebben. Daarom zijn er tegenwoordig een hele hoop bedrijven die de aarde een handje willen helpen. Bijvoorbeeld door het verkopen van tweedehands laptops, dat helpt al een hoop.

Hoe we er tegenaan kijken

Het is grappig om te zien hoeveel mensen eigenlijk weten hierover – of eigenlijk, hoe weinig mensen weten hierover. Het is namelijk een feit dat technologie de aarde onder andere naar de gallemiezen helpt. Natuurlijk kunnen we het ook hebben over voedsel en de manier waarop dat wordt geproduceerd en dat soort dingen, maar dan verschuiven we de discussie. We hebben het nu over de chips en de batterijen, en als je kijkt naar hoe mooi tweedehands laptops vandaag de dag kunnen worden gewist en schoon aangeleverd, is dat wel hoopvol voor de toekomst.

Doe mij er maar zo een

Ik zou graag de eerste zijn die een voorbeeld stelt aan het kopen van een tweedehands laptop. Het is namelijk bewezen dat ze over het algemeen niet anders zijn dan nieuwe laptops, behalve hier en daar het een en ander aan gebruikssporen. Dat is ook het ding, je kan je tweedehands laptop er gewoon op uitkiezen, op hoeveel krasjes en deukjes het exemplaar dan wel niet heeft en kun je daar je keuze op aanpassen. Nu is het helemaal niet raar dat veel mensen er niet voor kiezen, maar ik zou zeggen: overweeg het eens een keertje, je gaat er niet dood van.