22 juni 2024
schorsing kenteken

Even geen autorijden?

Het kan wel eens voorkomen dat er even geen gebruik gemaakt kan worden van een auto. Om deze dan voor de deur te laten staan, zal geen probleem zijn. Echter blijven de kosten wel doorlopen. Denk aan de verzekering. Natuurlijk is dat zonde van het geld en daarom is het mogelijk om een schorsing kenteken aan te vragen. Voordeel is dat hierdoor geen kosten meer in rekening worden gebracht. Echter mag er niet meer met het voertuig gereden worden en moet deze van de openbare weg af. Dus wanneer je besluit om tot een schorsing van een voertuig over te gaan, zorg er dan voor dat deze niet op de openbare weg staat. 

Auto laten schorsen

Het laten schorsen van een kenteken kost natuurlijk wel geld. Echter bespaar je hiermee de kosten van de verzekering en de kosten van de belasting. Ook heb je geen APK-plicht gedurende deze schorsing. Een schorsing is niet alleen voor een auto. Ook een scooter, motor, brommer of snorfiets kan een schorsing aangevraagd worden. Bij een kentekenloket kan je makkelijk de schorsing aanvragen. Hiervoor heb je wel het kentekenbewijs nodig, een identiteitsbewijs en de tenaamstelling van het vervoermiddel. Zodra dit allemaal geregeld is, is per direct het vervoermiddel uit de verzekering en mag je er beslist de weg niet meer mee op. Online, via Kentekenloket.nl, kan je een loket in jouw buurt vinden.

Niet alleen voor het schorsen van een auto ben je hier aan het juiste adres. Ook wanneer er een overschrijving van een kenteken plaats moet vinden, dan ben je hier aan het juiste adres.