22 juni 2024
wintercheck

Tijd voor wintersport? 

Ga je vaak tijdens de winter op vakantie? Veel mensen vinden het heerlijk om op wintersport te gaan en lekker een weekje tot rust te komen. De gebieden waar wintersportvakanties worden gehouden, zijn vaak goed bereikbaar met de auto. Bovendien scheelt het natuurlijk in de reiskosten als je ervoor kiest om met de auto te gaan. Vooral wanneer je van plan bent om een lange afstand te rijden, is het aan te raden om een wintercheck voor je auto uit te laten voeren. Je auto krijgt redelijk wat te verduren tijdens zo’n rit, dus je kunt beter de zekerheid hebben dat alles goed werkt en je veilig de weg op kunt.

wintercheck

Inhoud van een check 

Tijdens zo’n wintercheck wordt jouw auto op alles gecontroleerd wat mogelijk kapot zou kunnen gaan tijdens een lange rit. Er is over bepaalde merken bekend welke fouten er vaak voor kunnen komen. De monteurs zijn hiervan op de hoogte en checken de auto dan ook extra op deze punten. Bovendien wordt er gekeken of je bijvoorbeeld nog voldoende ruitenwisservloeistof hebt en of deze antivries is. 

Een check laten uitvoeren voor je auto is helemaal niet duur, namelijk net geen twintig euro. Het is dus zeker aan te raden om je auto te laten controleren, alvorens je een lange rit gaat maken. Zo weet je zeker dat alles in orde is en kun je veilig de weg op.