15 juli 2024

Zo krijg je een buitentafel als nooit tevoren!

Heb je een tuin achter je huis maar heb je altijd al een beetje een saaie buitentafel? Een buitentafel is vaak niet het mooiste wat achter in de tuin staat. Wel is het mega praktisch als je buiten wilt eten. Zo hoef je niet met je bordje op schoot te zitten. Een buitentafel wordt vaak gebruikt om alle dingen, die je normaal binnen aan de eettafel doet, in de zomer aan te kunnen doen. Hiermee ben je elke dag lekker in de buitenlucht wat weer goed is voor je. Alleen hoe geef je die buitentafel nou een iets gezelligere uitstraling? Eigenlijk is het heel simpel en dat is voor het gebruiken van een tafelkleed voor buiten. Een tafelkleed voor buiten is speciaal gemaakt voor buiten. Hierdoor is deze bestand tegen weer van buitenaf zoals veel zon en regenwater. Ook kun je de buitentafel nog op vrolijken met tafelaccessoires. Denk hierbij aan een vaasje met een bloemetje of plantje, leuke onderzetters, led kaarsjes voor de sfeer en noem zo maar op!

De perfecte BBQ in de tuin

Nu je buitentafel mooi is versierd met een tafelkleed voor buiten is een etentje niet te missen. In de zomer is het houden van een BBQ-avond natuurlijk helemaal leuk! Het is mooi weer en dan kan dit eigenlijk niet ontbreken. In de herfst, winter en lente is het vrijwel niet te doen dus is de zomer het moment om ervan te genieten. Alleen hoe houd je nou de perfecte BBQ die iedereen leuk vindt? Hieronder vind je een aantal tips hoe jouw BBQ-avond in de smaak valt:

  • Veel keuze aan vlees, vis en vega: Niet iedereen eet vlees of vind het lekker. Daarom is het goed rekening te houden dat je ook vis en vega kan aanbieden. Hiermee voorkom je dat niet iedereen lekker uitgebreid kan eten. Informeer daarom altijd even van tevoren wat de eetwensen zijn. Zo weet je zeker dat je voor iedereen iets hebt wat hij of zij lekker vindt en dat het ook genoeg is.
  • Verschillende soorten brood, smeersels en salade: Stokbrood met smeersels en salades vallen eigenlijk altijd wel in de smaak! Het is leuk om verschillende soorten brood aan te kunnen bieden. Ook zo heeft iedereen weer de mogelijkheid om te pakken wat hij of zij lekker vindt. Wat betreft smeersels wordt er eigenlijk altijd alleen kruidenboter gehaald. Alleen kruidenkaas, aioli en tapenade zijn ook goede toevoegingen. Dit geeft de BBQ een leuke twist en maakt dat het niet zo standaard is. Met salades kun je kiezen voor de standaard salades maar ook voor een lekkere pastasalade. Deze kun je heel gemakkelijk zelf maken en zo kun je dus jouw eigen draai eraan geven.
  • Serveer een goed koud drankje: Tijdens de warmte is het fijn als je kunt afkoelen met een koud drankje. Zorg daarom dat je ruim op tijd het drinken koud zet. Hiermee voorkom je een lauw drankje tijdens het eten. Voor frisdrank en limonade kun je ook extra ijsblokjes neerzetten voor als iemand dit graag wil.
  • Een mooie tafel die gedekt is: Een mooi aangeklede tafel is natuurlijk superleuk! Een tafelkleed voor buiten, servetten, mooi servies en ga zo maar door. Je kunt alles neerzetten wat je mooi vindt. Houd er wel rekening mee dat de tafel niet te vol staat met accessoires. Er moet ook nog ruimte zijn om rustig te kunnen eten zonder bang te zijn iets om te stoten.
  • Een verfrissend toetje achteraf: Nadat je buikje rond gegeten is, is er natuurlijk altijd plek voor een toetje! Een verfrissend toetje is een goede keuze voor na een BBQ. Denk hierbij aan ijs met vruchtjes of mousse in de smaak van citroen. Ook waterijs valt vrijwel altijd in de smaak!