22 juni 2024

De beste wasdroger

Een wasdroger hebben is een echte luxe, maar als je er al een kan aanschaffen wil je wel de beste wasdroger hebben. Om dit doel te bereiken is dit artikel samengesteld om meer informatie te geven over de wasdrogers die nu op de markt zijn.

Soorten wasdrogers en merken

Er zijn twee soorten wasdrogers, de condenspomp droger en de warmtepompdroger. Van de twee is een warmtepompdroger energiezuiniger dan een condenspomp droger. Dit komt doordat een warmtepompdroger de warme lucht continu door de trommel blaast wanneer deze aan het drogen is. Echter is de warmtepompdroger wel duurder in aanschaf en het drogen kan langer duren dan bij een condenspomp droger. De hogere prijs moet je niet laten afschrikken, deze betaalt zichzelf terug doordat hij zo energiezuinig is. Wat de twee drogers wel gemeen hebben is dat er geen luchtafvoerslang nodig is om de gebruikte lucht met stof en al naar buiten te leiden. Een andere gemeenschappelijke kwaliteit die ze hebben is dat de ze allebei een waterreservoir hebben, hierin wordt condensvocht opgevangen. Hierin kan echter ook verschil zitten, bij sommige moet het waterreservoir handmatig geleegd worden terwijl andere een waterafvoerslang hebben die aangesloten is op de waterafvoer. Zo wordt de condens gelijk omgeleid naar de waterafvoer na het drogen.

Een aantal merken die bekend zijn op de markt zijn Beko, AEG, Miele, Bosch, Whirlpool, LG, Siemens en Zanussi. Ze verschillen per prijs afhankelijk van het merk en de wensen die je hebt voor de droger.

Wanneer je een droger vaak gebruikt kan deze snel gaan slijten en verstoppen. Zorg er daarom voor dat je onderhoud pleegt aan je droger. Voor de beste wasdroger kan je het beste advies vragen aan een expert op het gebied van witgoed en andere apparatuur. Een zo een expert is De Beste. Hier helpen ze je graag met het vinden van de perfecte wasdroger die aan al jouw wensen voldoet.