17 juni 2024
locker 4

Dit moet je weten over smart lockers

Of je nu werkt binnen een grote organisatie, graag een festival bezoekt of even op het station je spullen kwijt wilt, je gebruikt waarschijnlijk geregeld een kluisje. Helaas zijn niet alle kluisjes hetzelfde. Met name de kluisjes die nog werken via een sleutel worden vaak als irritant ervaren. Wanneer je de sleutel per ongeluk kwijt raakt kun je dan ook niet meer je kluisje in. Bovendien hebben we het dan nog niet eens over het hoge risico van een mogelijke diefstal. Gelukkig werken vandaag de dag steeds meer organisaties, evenementen en instellingen met de zogeheten Smart lockers. Dit zijn elektronische kluisjes die zeer eenvoudig en veilig in gebruik zijn.

De verschillende soorten smart lockers

Organisaties kunnen zelf kiezen welke smart lockers ze willen laten installeren. Je kunt zelf kiezen of je de lockers aansluit op de netstroom of kiest voor een batterij die lang mee gaat. Ook kun je kiezen voor verschillende formaten smart lockers. Hebben je werknemers of je bezoekers slechts behoefte aan een kleine locker, dan is een kleine smart locker een goede investering. Organiseer je bijvoorbeeld een festival, dan is investeren in grotere lockers wellicht slimmer aangezien festivalgangers soms veel spullen willen opbergen. Uiteraard is een combinatie van beide ook mogelijk. Ook kun je kiezen voor verschillende sloten. Lockers met pincode, een badge of een druppel behoren tot de mogelijkheden.

De vele voordelen van een smart locker

Het implementeren van smart lockers kent veel voordelen. Je werknemers of bezoekers zullen het zeer prettig vinden dat ze snel en veilig hun kluisje kunnen betreden met een simpele pincode. Iedereen krijgt immers een unieke pincode waarmee de locker binnen enkele seconden is geopend. Het gebruiksgemak ten opzichte van een kluisje met een sleutel ligt dan ook vele malen hoger. Bovendien kan de organisatie, het evenement of instelling zelf de voorwaarden van de kluisjes instellen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat elke gebruiker slechts toegang heeft tot één kluisje of dat het kluisje slechts kan worden geopend binnen een bepaald tijdslot.