22 juni 2024
2 gereedschap

Een veilige gereedschapswagen met accessoires

Een gereedschapswagen is handig voor de opslag van je gereedschap en de materialen die je gebruikt voor het uitvoeren van je werkzaamheden. Veel werkgevers schaffen deze dus ook aan voor hun medewerkers zodat zij met gemak hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Je kunt je spullen namelijk overzichtelijk kwijt wat ervoor zorgt dat je minder tijd verliest met zoeken en ook nog eens geld bespaard; je hoeft niks nieuws aan te schaffen, want niets is kwijt! Hiernaast wil je natuurlijk dat je gereedschapswagen erg veilig is. Dit kun je doen door veiligheidsaccessoires aan te schaffen, zoals een extra vergrendeling. Vaak bevat een gereedschapswagen zelf al verschillende accessoires die hem veilig maken. Hieronder lees je meer.

Veiligheidsaccessoires bij je gereedschapswagen

Om je gereedschapswagen extra veilig te maken, kun je ervoor kiezen om extra veilige vergrendeling toe te voegen. Een voorbeeld hiervan is een anti-inbraakstang. Dit is een stang die als aanvulling wordt gebruikt bij de vergrendeling die al bestaand is op de lades. Deze stang is erg gemakkelijk te plaatsen en zorgt ervoor dat je gereedschap goed beveiligd is. Hierdoor kun je zonder zorgen je gereedschapswagen achterlaten in de werkplaats zonder bang te zijn dat er iets gestolen wordt.

Inbegrepen accessoires bij de gereedschapswagen

Vaak moet je wel zelf een hangslot aanschaffen wanneer je een gereedschapswagen hebt gekocht. Ook moet je ervoor zorgen dat je gereedschapswagen een vergrendeling bevat die ervoor zorgt dat hij niet wegrolt. Vaak zit deze standaard op gereedschapswagens, maar toch is het handig om dit van te voren even te checken. Niets is vervelender en gevaarlijker dan een gereedschapswagen die continu wegrolt. Ook zit er vaak een MIS-systeem op de lades. Dit is een systeem dat ervoor zorgt dat je maar één lade tegelijk kunt openschuiven. Wanneer je alle lades tegelijk openmaakt, bestaat er namelijk een kans dat je wagen omvalt. Dit is natuurlijk gevaarlijk en ook nog eens enorm vervelend. Ook gaan de lades hierdoor niet schuiven wanneer je je wagen verplaatst. Ideaal dus! Kolomboormachine