13 juni 2024
1 groendak

Gas of elektrisch?

Al 3 jaar woon ik in mijn huis met gas en ik heb er nooit problemen mee gehad. Het werkt goed en ik ben het eigenlijk gewoon gewend. Ik weet dat veel mensen zeggen dat elektrisch beter is. Misschien is dat ook wel zo, milieuvriendelijker, goedkoper en het ziet er beter uit. Toch bleef ik mijn vertrouwelijke gas gebruiken, ik houd niet zo van veranderingen. Totdat een vriendin mij uit nodigde in haar huis. Ik ben vaker bij haar langs geweest en heb dat elektrische fornuis wel vaker gezien. Het verschil was dat we dit keer samen gingen koken, ik heb dus het fornuis kunnen gebruiken.

Elektrische shock

Zo een elektrisch fornuis gebruiken was een beleving, ik wilde er eigenlijk zelf ook een. Ik vroeg mijn vriendin waarom ze van fornuis was veranderd. Ze zei dat het veiliger was voor haar kinderen en dat ze een moderne keukenstijl wilde. En het is makkelijker schoon te maken. Ik vertelde haar over mijn eigen huis, hoe ik geen zonnepanelen heb en gas gebruikte. Ze was in shock, ‘’nog steeds?’’. Ik vertelde haar over mijn twijfels en dat ik misschien wel wilde overgaan op elektrisch en milieuvriendelijker. Ze nam me toen mee naar haar Sedumdak met zonnepanelen.

Mijn grote verandering

Nadat mijn vriendin mij haar dak liet zien vol bloemen en zonnepanelen wist ik het zeker. Ik wilde een elektrisch fornuis en zonnepanelen. Het was zo handig om een platte ondergrond te hebben tijdens het koken bij haar. En die bloemen op haar dak zagen er heel mooi uit. Dus nu heb ik ook een Sedumdak met zonnepanelen en het kan staat mij heel erg aan. Na ongeveer een maand was ik er zo erg aan gewend, ik vroeg me af waarom ik het niet eerder had gedaan. Ook heb ik veel geld bespaard, door die zonnepanelen kan ik nu een parasol voor mijn tuin kopen.