15 juli 2024
Kreta

Grootste eiland van Griekenland

Niet alleen het populairste eiland van Griekenland maar ook het grootste, Kreta is meer dan alleen feesten en uitgaan. Oude stadjes, verlaten stranden en landschappen die werkelijk schitterend zijn. In het uiterste zuiden van het eiland ligt het iconische vakantiegebied, in de winter is het hier zelf aangenaam met 16 graden. Tientallen badplaatsen en zonovergoten in de zomer, kleine vissersdorpjes worden afgewisseld met grote toeristenoorden. Voor een zonvakantie in Griekenland moet je zeker op het eiland zijn, je kunt kiezen uit de rustige plaatsen of tussen de toeristen.

Altijd wel iets te doen op het eiland

Vervelen tijdens je vakantie is geen optie, op het eiland is altijd wel wat te doen. De hoofdstad van het eiland is ook de grootste stad die er is, namelijk Heraklion. Drukke straten, leuke terrasjes, pleintjes en markten kenmerken de stad. Het archeologisch museum is de bekendste en grootste bezienswaardigheid van de stad, maar ook het vrijheidsplein en een aantal kerken zijn de moeite waard om te bezichtigen. Wanneer je naar Kreta op vakantie gaat zal je ook aankomen in de hoofdstad, daar ligt het grootste vliegveld van het eiland. 

Kreta

Druk toeristenoord

Mali is een druk toeristenoord, het nachtleven in deze stad is bruisend. Het strand van de stad is mooi maar ook erg druk, vind je het te druk dan zoek je een van baaien op die wat rustiger zijn. Het stadje Stalis is wat minder druk dan de stad Mali, het is er minder druk maar je kunt wel zien dat er ook veel toeristen komen. Aan de noordkust van Kreta is het plaatsje Gouves gelegen, dit is een vrij rustig oord voor mensen die van rustig houden. Het is er gezellig vertoeven met diverse restaurantjes en winkeltjes, barretjes en een mooi strand. Ga je verder oostwaarts langs de noordkust dan neemt het massatoerisme steeds meer af.