17 juni 2024

Grootte van olijven zegt veel

Als jij een olijfboompje plant wil je natuurlijk dat de olijven die er uit groeien goed worden overgenomen. Wij weten ook dat je graag de grote olijven wilt zien hangen van het olijfboompje. Je wilt natuurlijk aan iedereen laten zien hoe goed jouw boompje er u uitziet. Wij weten ook dat er genoeg mogelijkheden zullen zijn waar jij aan iedereen kunt zien hoe groot of hoe klein jouw olijven wel niet zijn geworden. Let daarom ook op de personen die komen kijken. Zij zullen zelf wel zeggen of ze iets klein of juist iets groot vinden.

Grote olijven zijn beter

Het is wel zo dat je met grote olijven meer complimenten zult krijgen. Je hebt ook als kweker meer nodig om tot deze grootte te komen. Het olijfboompje is natuurlijk de basis maar het maakt het toch wel lastig. Je moet deze goed verzorgen anders zullen de resultaten altijd tegenvallen. We worden vaker bedankt voor onze medewerking en willen dit dan ook zo houden. We leren vaker de kwekers van een olijfboompje hoe ze het beste uit de plant kunnen halen. Je moet goed planten en het olijfboompje voorzien van de juiste voeding. Alleen op die manier is het mogelijk voor jou om de gewenste resultaten te behalen.

Grote olijven zijn meer waard

Het ander voordeel dan alleen de grootte van de olijf is dat een olijfboompje met grote olijven veel meer waard is dan een olijfboompje die dit niet heet. Zo kijken de kopers van de olijven ook naar de kwaliteit van de plant zelf. Alleen op die manier zijn zij gretig om een aankoop te doen. Wij worden dus ook belemmerd door de uitvoering van de kwekers. Als de kwekers slechte olijven produceren worden wij erop aangekeken. Wij zorgen er dus voor dat het altijd een training is die de kwekers naar een nieuw en hoger niveau tilt.