20 juni 2024
nieuwbouw-woning-bouwen

Helemaal ready for the future

Met een levensloopbestendige woning  ben je helemaal ready for the future. Een levensloopbestendige woning klinkt als een huis voor senioren, maar dat is zeker niet waar. Je kunt namelijk ook als jong gezin een levensbestendige woning nemen om op die manier voorbereid te zijn op de toekomst.
Je kunt bijvoorbeeld al een werkkamer of een speelkamer veranderen in een badkamer of een slaapkamer. Op die manier zorg je dat je later nog steeds in hetzelfde huis kunt gaan wonen en ook zelfstandig bent.
De ruimtes in huis zul je in het begin kunnen gebruiken zoals je zelf wilt en in de toekomst zou je ze kunnen veranderen in kamers die enorm gunstig gelegen zijn. Denk eveneens aan mogelijkheden als een mantelzorgwoning.

Ombouwen voor de toekomst

Bijna elk huis is wel om te bouwen tot een levensloopbestendige woning.
Wat is eigenlijk bijna de basis bij een levensloopbestendige woning?
Op de begane grond komt een slaapkamer en een badkamer. Deze twee ruimtes zullen hierdoor makkelijk kunnen worden bereikt. Iemand in een rolstoel zou er ook makkelijk bij kunnen komen.
Vervolgens komt er op de bovenverdieping een logeerkamer voor (klein)kinderen en misschien wel een hobbykamer.
Op die manier wordt het huis op een praktische manier ingericht die ook op de toekomst is gericht.

Toekomstige aanpassingen in huis

Zodra je een levensloopbestendige woning wilt, is het handig om een paar dingetjes toe te voegen in huis. Deze dingen kunnen ook geleidelijk aan worden toegepast.
Je zou een aangepast toilet kunnen nemen. Hierdoor kun je op latere leeftijd ook nog zelfstandig naar de wc.

Hiernaast is een inloopdouche ook heel handig. Hierdoor kun je makkelijk douchen op elk gewenst moment zonder hulp van anderen.

Door brede deuropeningen en binnendeurkozijnen te nemen, kun je gemakkelijk met je rolstoel door het huis. Zo kun je ook direct een brede gang of hal nemen. Dit kan ook helpen met een rolstoel, maar ook om gasten te ontvangen.

Als laatste is het plaatsen van een lift ook handig om op een gemakkelijke manier te kunnen transporteren van boven naar beneden en omgekeerd.