22 juni 2024

Het creatieve aspect van playmobil en lego

Kinderen in deze tijd spelen veel met playmobil en lego, naast dat ze veel gamen en online zijn. In de werelden van deze soorten speelgoed kan je van alles zijn en doen. Zo kan je in je dorp een sportschool starten, of naar de maan gaan met je personages. Deze speelgoeden zijn dan ook enorm goed voor de creatieve ontwikkeling van kinderen. Ze verzinnen hele verhalen, en soms ook hele plannen om iets mogelijk te maken. Door te spelen worden ze nieuwsgierig en uitgedaagd om dingen te leren over wat ze leuk vinden, zoals welke planeten er zijn om daar de volgende reis heen te maken.

Kinderen samen laten spelen

Ook het samen laten spelen van kinderen is enorm goed voor de ontwikkeling. Hierdoor leren ze sociale vaardigheden en ze leren ook meeleven met de ander en niet alleen aan zichzelf te denken. Ook kunnen kinderen elkaar uitdagen en inspireren. Een ander kind kan namelijk een hele andere kijk op de wereld en een spel hebben als de één. Waar het ene kind de kans ziet om een sportschool starten mogelijk te maken met de playmobil, wil de andere een oorlog naspelen en zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

De voordelen van het speelgoed

Het speelgoed heeft dus veel voordelen. Het kind vergaard kennis, wordt creatiever, zelfstandiger, leert samenspelen en empathie en ga zo maar door. Door het kind te stimuleren in creativiteit kan hij of zij ook even ontsnappen aan de echte wereld en tot rust komen in een fantasiewereld. Iets wat een heel goede eigenschap is aangezien ontspannen soms lastig kan zijn en als je als kind leert om even helemaal te ontsnappen kan je dat later ook vaak toepassen. Op deze manier kan je even helemaal weg komen van stress en andere vormen van druk. Een goede eigenschap dus om te hebben en om ook aan je kinderen te geven door ze lekker te laten genieten van het speelgoed.