20 juni 2024
Laptops

Wat voor laptop heb ik nodig?

Als je een laptop koopt wil je zeker weten dat je de goede keuze maakt. Laptops zijn namelijk best wel duur, dus het is geen aankoop die je graag over wil doen. Daarom is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de laptop die je koopt helemaal bij jou past. Daarom zullen we je in dit artikel wat tips geven om je te helpen bij het kopen van de juiste laptop, dan weet je namelijk zeker dat je geen miskoop zal begaan. Wat voor laptop je moet kopen is namelijk helemaal afhankelijk van jouw eisen.

Voor het meeste werk volstaat een simpele laptop

Reclames doen je er graag van overtuigen dat je altijd het beste van het beste en het nieuwste van het nieuwste nodig hebt, maar wat doe je nou eigenlijk met je laptop? Wat internetten, af en toe een filmpje, en daarnaast niet veel meer. Dus wat is er dan eigenlijk mis met een goedkope tweedehands laptop? Precies, helemaal niets. Het internet werkt namelijk gewoon hetzelfde op een laptop van een paar jaar oud als op een gloednieuwe. Laat je dus niet gek maken door de constante stroom van reclames en kies wat je zelf nodig hebt.

Gamers moeten iets, maar niet veel, meer uitgeven

Voor kantoorwerk volstaat een hoop, maar als je games wil spelen moet je iets meer eisen aan je laptop stellen. Maar of de eisen echt zoveel hoger zijn is afhankelijk van de games die je speelt. Als je namelijk niet de nieuwste AAA games speelt volstaan best veel laptops nog prima. Zolang je maar ten minste 8 GB RAM hebt en een Intel Core i of AMD Ryzen 5 of 7 van de afgelopen 6 jaar hebt kan je verreweg de meeste games makkelijk spelen. We raden je ook aan om een laptop met Thunderbolt te zoeken, dan kan je namelijk een externe videokaart aansluiten.