15 juli 2024

Maak de tuin kindvriendelijk met deze tips

Een tuin aan je huis hebben is ideaal omdat je kunt genieten van verschillende activiteiten, waaronder tuinieren en ontspannen. Het goede nieuws is dat je kinderen kunnen profiteren van een kindvriendelijk gazon. Naast het creëren van een speelterrein met goedkope trampolines, zijn er ook andere ideeën beschikbaar. De sleutel is om een ​​veilige, leuke en comfortabele tuin voor je kinderen te creëren. Het ontwerpen van een perfecte tuin vereist een plan en enkele overwegingen. Je hoeft echter geen professionele ontwerper in te huren omdat een doe het zelf opstelling mogelijk is. Enkele tips zijn het creëren van interessegebieden, waaronder natuur of dieren in het wild, het installeren van zachte landingen en nog veel meer. Zelfs beginners kunnen deze taak uitvoeren.

Een speelruimte creëren

Kinderen zijn actief en hebben wat speelse gronden nodig om te spelen. In dit geval moet je een speelruimte in de tuin creëren. Het kan zo simpel zijn als het installeren van een berg trampoline of andere leuke functies. Het is een feit dat volwassenen deze kunnen gebruiken en kunnen genieten van leuke activiteiten met kinderen om een ​​band op te bouwen. Naast een trampoline zijn er nog andere uitrustingen beschikbaar, waaronder klimrekken, glijbanen, schommels en meer. Een speelruimte in de tuin geeft fysieke voordelen voor kinderen. Zo verbetert springen op een trampoline de doorbloeding en worden je kinderen gezonder. Deze items kunnen ook een sterke band tussen families opbouwen.

Wilde dieren in de tuin 

De volgende tip is om dieren in het wild in de tuin aan te moedigen. In dit geval kun je verschillende ongevaarlijke dieren opnemen, zoals vogels, kikkers, konijnen, vlinders en nog veel meer. Je kinderen leren niet alleen over dieren, maar ze kunnen leren de dieren in het wild ook waarderen. Een ander idee is om een ​​vijver in de tuin te bouwen die meer dieren zou kunnen aantrekken. Het geluid van kikkers en krekels kan het gezichts- en gehoorvermogen van je kinderen stimuleren. Het bouwen van bijenkorven is perfect als je goed toezicht houdt op je kinderen. Dit is functie omdat je je kinderen kunt leren hoe ze honing rechtstreeks uit de bijenkorven moeten verzorgen en oogsten.

Zachte overloop of vloeren installeren

Een van de eisen van een kindvriendelijke tuin is veiligheid. Hoewel het plaatsen van hekken rond het gazon verplicht is, moet je ook een zachte landing installeren. Kinderen houden ervan om rond te rennen, dus vallen is onvermijdelijk. In plaats van verwondingen op te lopen na een val, kan een zachte landing de impact verminderen. In dit geval is kunstgras de beste keuze vanwege de effectieve demping. Afgezien van de veiligheids voordelen, gaat dit kunstgras lang mee. Het is bestand tegen alle weertypes en kan het hele jaar door meegaan, ongeacht het seizoen. Dit onderhoudsarme gras kan je misschien ook geld besparen.

Schadelijke planten elimineren

Elke tuin zou planten moeten hebben. Een kindvriendelijke tuin vraagt ​​echter alleen om ongevaarlijke planten of bloemen. Hier is de lijst met giftige planten: vingerhoedskruid, azalea, Jeruzalem-kers, hortensia, lamb kill, berglaurier, lelietje-van-dalen en nachtschade. Zet ze dus niet in je tuin, want deze kunnen allergieën, huidreacties en doorn piercings veroorzaken. In plaats daarvan kun je enkele onschadelijke planten kweken, zoals Oost-Indische kers, goudsbloemen, bieslook, citroenmelisse, zonnebloemen, dahlia’s, kosmos en madeliefjes. Sommige ouders weten misschien niets van tuinplanten en bloemen. In dit geval is het inhuren van een professionele tuinman een uitstekend idee. Deze persoon helpt je bij het kiezen van de veiligste planten voor je tuin.