17 juni 2024
kunstgras

Kunstgras om mijn tuin op te fleuren

Ik wil graag mijn tuin een beetje opfleuren. Er liggen veel tegels en ik ben die een beetje zat. Ik heb behoefte aan meer natuur in mijn tuin. Ik heb dan ook al vaak geprobeerd gras te zaaien, maar dit is nooit echt gelukt. Of dit aan mijn gebrek aan groene vingers ligt of aan vogels die het graszaad opeten ligt, is mij onduidelijk. Ik vind het zo zonde! Nu ligt er gewoon een stuk aarde in mijn tuin. Hier moet iets aan veranderen en dus ben ik op zoek naar een oplossing. Ik zat eerst te denken aan een heleboel struiken, maar dan zit mijn tuin te vol en kan ik niet meer in de tuin zitten of visite in de tuin uitnodigen. Daarom ben ik nu aan het kijken naar kunstgras beste koop.

kunstgras

Kunstgras in elke maat

De reden dat ik me nu pas aan het verdiepen ben op het gebied van kunstgras, is dat mijn tuin een beetje een gekke vorm heeft. Het is niet traditioneel rechthoekig, en dus dacht ik dat er geen kunstgrasmat zou zijn die in mijn tuin zou passen. Niets bleek minder waar! Het blijkt namelijk dat kunstgrasmatten op maat kunnen worden gemaakt. Hierdoor kan iedere tuin en ieder balkon en dakterras van elke vorm een stuk kunstgras krijgen. Nu ik dat weet, ben ik aan het kijken welk soort kunstgras bij mij past. Ik heb hiervoor eerst wat kunstgrasstalen laten bezorgen. Zo kon ik alles van dichtbij zien. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een kunstgrasmat waarvan het gras niet te hoog is. Hoewel ik het ook zelf zou kunnen leggen, ben ik nog onervaren en daardoor denk ik dat het een goed idee is om iemand te laten komen. Binnenkort wordt het kunstgras gelegd en is mijn tuin weer compleet!