20 juni 2024

Maak van je achtertuin een spa resort

Als je dag in dag uit, elke dag hard aan het werk bent dan je jezelf wel een beetje verwennen aan het einde van de dag. Het liefst doen we dat natuurlijk in een finse sauna, maar niet elk weekend en zeker niet elke dag is het mogelijk om naar een spa resort te gaan om deze finse sauna te bezoeken. Maak daarom een spa resort in je achtertuin. Dit is de ideale oplossing als jij wat vaker in de week lekker wilt genieten en een momentje voor jezelf wilt pakken! Maar hoe zorg je er echter voor dat je een spa resort in de achtertuin hebt? Deze moet je zelf gaan bouwen. Hier kan je natuurlijk wat hulp voor inschakelen, zoals een aannemer maar het is over het algemeen wel handig om te weten wat er allemaal bij komt kijken als je zo een project wilt beginnen. We leggen je in dit artikel allemaal uit wat er nodig is voor een spa resort in de achtertuin en wat je er allemaal voor nodig hebt!

Begin bij het begin

Wanneer je een spa resort binnenkomt wordt er natuurlijk eerst gevraagd of je wilt gaan douchen. Dit zorgt er namelijk voor dat je schoon alle faciliteiten bezoekt en er zo min mogelijk bacteriën worden uitgewisseld en zo min mogelijk vuil in de zwembaden en sauna’s komt. Maar om nu binnen te douchen en in de achtertuin de sauna te hebben kan een heel gedoe zijn. Vooral als je lekker warm bent van de douche en daarna de koud van de tuin binnenstapt. Om dit probleem op te lossen is het handig om een buitendouche te nemen. Een buitendouche is de ideale manier om even snel te douchen voordat je geniet van het spa resort dat je in de achtertuin gecreëerd hebt. Een buitendouche kan op drie manieren aangesloten worden. Allereerst en de aller makkelijkste manier is om de tuinslang aan te sluiten aan de douche, dit vergt niet veel moeite. De tweede manier is om een geïntegreerde watertank te installeren voor de douche, dit kost wel wat, maar het voordeel hiervan is dat je water warm is als je doucht. Het wordt namelijk opgewarmd door zonne-energie. Ten slotte kan je het watersysteem van je huis uitbreiden. Daarmee kan je niet alleen de buitendouche voorzien, maar ook de sauna die je uiteindelijk wilt! Als je een echt spa resort in de tuin wilt aanleggen is het uitbreiden van het watersysteem van het huis zeker een aanrader.

Wat wil je nog meer?

Natuurlijk neem je een sauna voor je spa resort. Dit is de hele reden dat je een spa resort in de achtertuin wilt! Maar naast je sauna is het ook een goed idee om een jacuzzi aan te schaffen. Tegenwoordig kan je heel goedkoop een opblaas jacuzzi aanschaffen, maar natuurlijk wil je met een echt spa resort ook een echte jacuzzi. Kies voor bij je buitendouche en sauna een houten jacuzzi om je spa resort compleet te maken!