15 juli 2024

NEO wallet

NEO wordt ook wel het Ethereum van China genoemd. Dit blockchain project focust zich dus ook op zogeheten smart contracts. Wat NEO precies is, hoe NEO werkt en waar je NEO koopt?

NEO is een cryptocurrency die is ontwikkeld door Onchain, een Chinees bedrijf. Sinds 24 juli 2017 heet de currency NEO, hiervoor stond het bekend als AntShares. NEO is zeer goed te vergelijken met Ethereum. Beide projecten focussen zich op smart contracts op de blockchain.

Alles wat we dus in onze Ethereum uitleg vertelden over smart contracts is dus ook van toepassing op NEO. Oftewel, het voornaamste doel en de voornaamste toepassing van een smart contract is het niet nodig hebben van een derde persoon (de ‘middle man’) bij allerlei toepassingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Uber (je betaalt aan Uber, niet aan de chauffeur) of Airbnb (je betaalt aan Airbnb, niet aan de eigenaar van het appartement).

Maar hoe koop je NEO? De meest voor de hand liggende manier is via Bitvavo. Om misbruik te voorkomen moet je je legitimeren door middel van een paspoort en een foto van jou en je paspoort. Het digitale geld moet ook in een portemonnee, een NEO wallet genaamd. Dit is eigenlijk een soort bankrekening.

Wanneer je je wallet opent vind je ook je eigen bitcoinadres, wat eigenlijk te vergelijken is met een IBAN-nummer. Met dit adres kun je euro’s op je bankrekening ontvangen. En voilà: je kunt nu je eerste bitcoins of NEOkopen!