17 juni 2024

Real Gen hielp me mijn festival winstgevend te maken

Festival bezoekers extra door Real Gen. Bij mij gebeurde het. Het was al jaren mijn droom om een festival op te zetten. Het viel me alleen tegen hoeveel er bij kwam kijken. Een plek vinden, artiesten boeken, apparatuur uitzoeken. Het duurt ontzettend lang. Ik besloot een website te maken. Hiermee hoopte ik goedkoop mijn festival te promoten. Het aantal bezoekers viel ontzettend tegen. De website trok misschien drie bezoekers per maand. Dit moest beter kunnen, en daarom besloot ik een online marketing bureau in te schakelen.

De vraag

Toen ik Real Gen opbelde waren ze meteen enthousiast. Zelf ook fan van muziek, wilden ze graag voor me aan de slag. Ze bedachten samen met mij een passende campagne. Een goede combinatie van adverteren en website optimalisatie bleek de oplossing. Het bedrag viel me uiteindelijk mee. Zeker als je het vergelijkt met andere vormen van adverteren. Ik zag het aantal bezoekers van mijn website behoorlijk stijgen. De kaartverkoop begon te lopen, en ik kon naast de hoofdact de rest van het programma gaan invullen.

Begeleiding

Het bedrijf wist precies wanneer we wat moesten doen. Wanneer konden we het advertentiebudget verlagen? Wanneer zou website optimalisatie voor voldoende bezoekers zorgen? Dit waren vragen waar ze een antwoord op hadden. Enkele maanden later had ik de helft van de kaartjes verkocht. Zonder goede online marketing partij was me dit nooit gelukt. Voor iedereen is het dus het overwegen waard. Als je iets wil promoten, bedenk dan dat een website met zoekmachine optimalisatie het perfecte antwoord kan zijn.