20 juni 2024

Sloopauto kosteloos laten afvoeren

De introductie van het nieuwste Nederlandse werkwoord ‘stekkeren’ is veelzeggend. Goed, officieel mag het nog geen werkwoord zijn, maar met de grote opkomst van de hybride- en geheel elektrische auto, zal binnen pakweg één decennia de term ‘stekkeren’ ons volstrekt normaal in de oren klinken. De benzine-, gas- en dieselauto zal hiermee naar verwachting natuurlijk niet direct uit het straatbeeld verdwijnen, echter dat deze wordt teruggedrongen tot ‘de minderheid’ ligt wel degelijk in de lijn der verwachting. De hybride auto zal enorm aan terrein winnen. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk met al de ‘verouderde’ single-brandstof auto’s op termijn? De mannen achter autogids24.nl leggen uit.

Auto’s eindigen uiteindelijk op de sloop

Dat de meeste auto’s uiteindelijk bij de autosloperij terecht komen is helemaal geen slecht nieuws. Autodemontagebedrijven en sloperijen lopen voorop wanneer het gaat om slopen aan de hand van milieuvriendelijke autorecycling. Zijn autosloperijen hiermee dan ‘roomser dan de paus’ en gebeurt deze ‘groene recycling’ uit overtuiging? Deels zal dit zeker het geval zijn, echter vanwege overheidsregels dienen autosloperijen zich te houden aan de 95% recycling-regeling. Iedere auto dient tot 95% gerecycled te worden. Dit houdt in de bruikbare onderdelen gewoon opnieuw gebruikt kunnen worden. Andere onderdelen worden daadwerkelijk ‘gesloopt’, verpulverd of tot brokken vermalen, waarbij rubber en metaal weer perfect hergebruikt kunnen worden.

Gewoon geld voor uw oude auto

Het is een misvatting dat er betaalt zou moeten worden indien een auto eindigt bij de autosloperij. Ook een sloopauto kan je verkopen en levert geld op. Dit kan gaan om de restprijs aan oud ijzer, en in sommige gevallen kan een auto zelfs voor exportdoeleinden in aanmerking komen en zult u ook meer geld ontvangen voor uw auto.

Nog even de belangrijkste elementen op een rij:

  • Verkoopt u een oude auto, een zgn. sloopauto?
  • Neem dan contact op met een erkende autosloperij.
  • Het verkoopproces kan altijd binnen 1 dag plaatsvinden.
  • Een wel-georganiseerd autosloopbedrijf beschikt over een eigen, gratis ‘sloopauto ophaaldienst’.
  • U zult altijd, na het doornemen van de autogegevens, vooraf een prijsopgaaf ontvangen.
  • De met u overeengekomen prijs zult u direct ontvangen, dit geldt ook voor het vrijwaringsbewijs
  • Uw auto zal vervolgens worden afgevoerd.
  • Het vrijwaringsbewijs zend u aan uw autoverzekering, zodat deze kan worden omgezet of beëindigd.