22 juni 2024
verkoop assurantiekantoor

Verkoop van een assurantiekantoor: hoe werkt dat?

Je hebt een assurantiekantoor maar bent – om welke reden dan ook – op zoek naar een koper? Dan is het aan te raden contact op te nemen met een gespecialiseerde partij die je kan begeleiden in dit proces. De verkoop van een assurantiekantoor is namelijk zowat een vak op zichzelf. Daar wil je natuurlijk kundige begeleiding en advies bij krijgen.

verkoop assurantiekantoor

Waarom verkopen?

Een assurantiekantoor brengt flinke verantwoordelijkheid met zich mee. Je beheert een portefeuille met vaak een flinke waarde, en bent tevens iemand die optreed voor zowel verzekeraar als verzekerde. Het is een belonend maar ook zwaar werkje. Wellicht is het teveel geworden en wil je er vanaf. Of misschien ga je gewoon iets anders doen. Welke reden je ook hebt om je assurantiekantoor te verkopen: hulp is nodig.

Deskundigheid voorop

Een goede deskundige op het gebied kan jou namelijk in contact brengen met potentiële kopers. Hij of zij kan dan ook nog eens optreden als bemiddelaar om de deal zo goed mogelijk te maken. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je er een mooi bedrag aan overhoudt en dat kan het beste met deskundig advies aan je zijde.