20 juni 2024

Soorten vloertegels

Als je een nieuwe vloer wilt leggen, kun je kiezen voor vloertegels. Over het algemeen kunnen we vloertegels onderverdelen in twee soorten: keramiek en natuursteen. Beide soorten zijn weer verkrijgbaar in verschillende types. Welk soort tegel Heerlen past het beste in jouw woning? Wij vertellen je meer over de twee verschillende soorten in dit artikel.

Keramische tegels

Keramiek is gemaakt van zand en klei en bevat ook een glazuurlaag. Deze glazuurlaag zorgt ervoor dat er geen vuil in de tegel kan trekken en beschermt het tegen krassen, chemische producten en vlekken. Je hoeft deze tegels daarom minder goed te onderhouden. Keramische tegels voelen echter wel koud aan zonder vloerverwarming en hebben een minder natuurlijke uitstraling dan natuurstenen tegels.

Natuurstenen tegels

Een natuurstenen tegel heeft een warme, natuurlijke uitstraling. Aangezien deze vloertegels uit de natuur komen, is elke tegel uniek. Ze houden warmte goed vast en zijn duurzaam. Echter ontstaan er wel sneller krassen en vlekken op, maar beschadigingen blijven meestal dezelfde kleur houden en zijn daardoor niet goed zichtbaar.