17 juni 2024
zwembadoverkappingen

Soorten zwembadoverkappingen

Een zwembad kan toch zo leuk zijn. Denk maar eens aan alle zomerpret die je had in het zwembad. Waarom kan dit alleen in de zomer? Met een zwembadoverkapping kan je het hele jaar door genieten van jouw zwembad. Welke soorten zwembadoverkappingen zijn er te vinden?

Hoge zwembadoverkappingen

Een hoge zwembadoverkapping is ideaal om jouw buitenzwembad in een bijna binnenzwembad te veranderen. Je kan zelfs rondom het zwembad lopen en extra ruimte creëren voor bijvoorbeeld een bedje. Door een ingenieus railsysteem kan je alle elementen apart bewegen en in elke richting. Zo kan je eventueel, het relax gedeelte overdekt laten en het zwembad open, of in het midden een element wegschuiven om te verluchten.

De hoge overkapping zorgt ervoor dat het zwemseizoen verlengd wordt. Dit is dus de oplossing om dagelijks met jouw familie te genieten.

Aluminum zwembadoverkappingen

Er zijn ook zwembadoverkappingen van aluminium te vinden. Elke overkapping wordt op maat gemaakt en verlengt het zwemseizoen. De zwembadoverkapping van aluminium en glas houden namelijk de warmte vast in het zwembad van jouw tuin. Zo geniet je ook in de herfst, lente en zelfs de winter van jouw zwembad als je dat wilt. Bovendien voorkomt de overdekking dat er bladeren en ander vuil in het water vallen, zodat je tijd en geld bespaart van schoonmaak- en onderhoudskosten.