17 juni 2024

Sta stil bij het belang van goede velgen

De velgen van je BMW 3 Serie zijn niet iets waar je dagelijks bij stil zult staan. Toch zijn het erg belangrijke onderdelen van je auto. Zonder goede velgen komt jouw veiligheid in het geding. Ook zal je het direct merken aan de wegligging en het rijcomfort. Als jouw auto toe is aan nieuwe velgen, of als je het uiterlijk van je auto wil upgraden met andere velgen, is het verstandig om de opties goed te overwegen. De belangrijkste vraag is of je voor replica velgen of originele velgen kiest. Hoewel hier op het eerste gezicht weinig verschil tussen lijkt te zitten, kan schijn bedriegen.

Bezuinig niet op veiligheid

Waarschijnlijk is de prijs een van de eerste dingen waar je naar kijkt als je nieuwe velgen gaat uitzoeken. Het onderhouden van je auto is nou eenmaal een flinke investering. Toch is het niet verstandig om blindelings voor de goedkoopste optie te kiezen. Bij BMW 3 Serie velgen kom je dan namelijk uit bij replica’s. Deze velgen zijn gemaakt om op zoveel mogelijk auto’s te passen en sluiten dus nooit helemaal perfect aan bij jouw auto. Ook zijn ze minder stevig en kunnen ze eerder beschadigen. De kans is dus groot dat je deze velgen veel sneller weer moet vervangen én dat ze jouw veiligheid in het geding brengen. Dat wil je zeker voorkomen.

Alleen het beste voor jouw auto

Het enige nadeel aan originele BMW 3 Serie velgen is dat ze duurder zijn dan de namaak variant. Hier krijg je wel een stuk betere kwaliteit voor terug. Ook gaan de velgen langer mee, waardoor je op de lange termijn waarschijnlijk wél goedkoper uit bent. Vallen nieuwe originele velgen op dit moment echt buiten je budget? Dan kun je kijken of het mogelijk is om gebruikte originele velgen aan te schaffen. Deze zijn goedkoper en hebben hooguit wat gebruikssporen, maar zijn kwalitatief nog helemaal in orde.