17 juni 2024
hot-tub-kopen

Waarom water helpt om te ontspannen

Misschien heb je weleens opgemerkt dat wanneer je in de zee bent of lekker een warme douche neemt dat dit extra ontspannend aanvoelt. Dit is namelijk wetenschappelijk bewezen! Water is een erg goede manier om te ontspannen, vandaar dat je vaak ook relaxt van lekker zwemmen in de zee of een hottub verwarmen, dan voel je je vrij en kan je lekker je geest ontspannen en fysiek is het ook goed voor je spieren. Kortom, talloze redenen waarom water helpt zowel mentaal als fysiek om je tot rust te laten komen.

De kleur blauw is therapeutisch

Alleen al de kleur van de zee heeft een kalmerend effect. Helaas is de zee in Nederland niet altijd even blauw, maar als je er lekker op uit gaat en naar het buitenland op vakantie gaat, dan kom je vast blauwere zee tegen. Soms onderschatten we wat voor effect kleuren op ons hebben en waarom we bepaalde kleuren gebruiken voor bijvoorbeeld uniformen of bepaalde objecten. Kleuren kunnen echt je gemoedstoestand beïnvloeden. En als je erover nadenkt, onze planeet bestaat voor het grootste gedeelte uit water: blauwe lucht en blauwe zee!

Water helpt je hormoonbalans

Bovendien zorgt water in de kunststof hottub er ook voor dat je hormoonbalans op orde blijft! Catecholamines worden beïnvloed door de hoeveelheid water waar je lichaam mee in aanraking komt en worden geproduceerd wanneer je gestrest bent of fysiek zwaar werk hebt verricht. Dit verhoogt als gevolg daarvan je bloeddruk, hartslag en je ademhaling. Maar wanneer je in het water bent stuurt het water als het ware een soort signaal aan je lichaam dat de catecholamines balansert, een soort meditatie in het water! Als je de zee wat de ver vindt of niet van de zee houdt, dan is een hottub in je tuin natuurlijk de ideale oplossing! Zo hoef je de deur niet uit voor meditatie!