15 juli 2024

Auto inruilen kan op het juiste moment rendabel zijn!

Ben je van plan om een nieuwe auto te kopen? En heb je op dit moment nog een auto in je bezit? Dan kan het rendabel voor je zijn om je auto in te ruilen op het moment dat je de nieuwe auto aanschaft. De autodealer kan je een voorstel doen, waarover je kunt onderhandelen. Vaak krijg je nog best een mooi bedrag als je besluit om je auto in te ruilen. Het ligt natuurlijk wel aan het bouwjaar en de staat waarin je auto verkeerd, hoe hoog de inruilwaarde uiteindelijk is. In deze blog lees je hoe jij je huidige auto kunt inruilen en vind je een aantal tips terug waarmee je meer uit de onderhandelingen kunt halen.

Hoe werkt het als je een auto wil inruilen bij de aankoop van een nieuwe auto?

Wil jij je auto inruilen? Dan kun je vaak een mooie korting op de aankoop van je nieuwe auto krijgen. Je kunt de autodealer vertellen dat je graag een auto inruilt, waardoor je korting op de nieuwe aankoop kunt krijgen. Het is vanzelfsprekend dat de autodealer de auto eerst aan een grondige inspectie onderwerpt, voordat je te horen krijgt wat de waarde van de auto is die je bij hen wil inruilen.

Daarnaast heeft de waarde van de auto die je inruilt, ook invloed op het bedrag waarvoor je de nieuwe auto wil aanschaffen. Koop je een dure auto en is de auto die je komt inruilen nog in erg goede staat? Dan kun je vaak meer korting krijgen dan wanneer je een goedkopere auto aanschaft. Je kunt zelf aangeven of je wel of niet akkoord gaat met de deal die de autodealer met je wil sluiten.

Durf te onderhandelen

Auto kopen? Dan kun je de huidige auto waarin je rijdt vaak inruilen, waardoor je een lager bedrag voor je nieuwe auto hoeft te betalen. Wanneer je de beste deal uit je inruilactie wil halen, moet je wel durven onderhandelen. Je moet ervoor zorgen dat je de auto oppoetst en schoonmaakt voor je bij de autodealer langsgaat. Des te beter de conditie van je inruiloptie is, des te meer korting je ervoor terug kunt krijgen op de nieuwe auto die je aanschaft. Zorg ervoor dat je duidelijk weet welke prijs je voor de inruilauto wil krijgen. Weet precies welke nieuwe auto je wil kopen en wat je er maximaal voor wil betalen. Zet hoger in en probeer dan op het streefbedrag wat je in je hoofd had uit te komen.