22 juni 2024

Motor theorie en autotheorie halen?

Sinds een aantal jaar hebben jongeren vanaf 16,5 jaar de mogelijkheid om na het halen van het rijbewijs onder begeleiding te rijden tot ze de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Inmiddels zijn we jaren verder en we kunnen dan ook concluderen dat dit experiment geslaagd is. Vandaag in dit blogartikel gaan we je meer vertellen over de voordelen van 2ToDrive. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat is 2ToDrive precies?

2ToDrive was een experiment van de overheid om de verkeersveiligheid te verhogen. Hierbij worden kunnen jongeren onder begeleiding van hun ouders of iemand anders met minimaal 5 jaar rij-ervaring. Het maakt in principe niets uit of je je rijbewijs nu bij een Rijschool Delft of een rijschool ergens anders in Nederland hebt behaald. Iedere jongvolwassene kan deelnemen aan 2ToDrive. Het halen van je motor theorie cursus kan snel op motortheorie.nl.

Waarom?

De reden dat 2toDrive is ingevoerd is omdat voornamelijk jonge bestuurders relatief vaak betrokken zijn bij ongevallen. Dit kan en moest anders vond de overheid en dus besloten ze dat ze jongeren de mogelijkheid wilden bieden om eerder rij-ervaring op te dien. Tijdens het rijden worden de jongeren altijd begeleidt door volwassenen, waardoor ze beter leren te autorijden. Je hebt de mogelijkheid om verschillende begeleiders op te geven. Let op: het is niet mogelijk om met iemand die niet je begeleider is in de auto te stappen. Voor je autotheorie kan je snel terecht voor de theorie in 1 dag bij 123geslaagd.nl

De voordelen

Sinds de invoering van dit experiment zijn er veel voordelen aan het licht gekomen. Ten eerste hebben jongeren dus een kleinere kans op ongelukken. Daarnaast hoeven ze in principe niet te investeren in een scooter- of brommerijbewijs, waardoor ze geld besparen. Tenslotte bouwen jongere zelfverzekerheid op, waardoor ze met een beter gevoel in de auto stappen. Ben jij nog niet overtuigd van dit experiment? Dan kunnen we je in dit blogartikel vertellen dat er veel meer voordelen dan nadelen aan dit experiment kleven.