Je ziet het steeds vaker gebeuren: je krijgt een boete, maar wordt niet staande gehouden. In veel gevallen is dit te wijten aan een flitspaal. Maar hoe kan het dan dat je toch een boete ontvangt? In dit blog lees je hoe het kan en hoe het werkt.
Hoe kan je een boete krijgen zonder staande gehouden te worden?
Hoe krijg je een boete zonder staandehouding. Dit is meestal het gevolg van een flitspaal. Een flitspaal is een automatische camera die foto’s maakt van overtreders. Deze foto’s worden dan naar het adres van de bestuurder gestuurd met een boete. Boetes die via de flitspaal worden uitgedeeld, zijn meestal hogere boetes. Dit komt omdat je niet staande gehouden wordt en de agent je niet kan controleren.
Hoe weet de flitspaal wie de bestuurder is?
De flitspaal maakt een foto van het kenteken. Ze kijken op welke naam het kenteken staat. Daar zien ze ook gelijk persoonlijke gegevens staan, dus ook het adres van de eigenaar. Er wordt berekent hoe hoog de boete moet zijn en vervolgens wordt de boete opgestuurd naar het adres van de eigenaar.
Wat is een traject controle?
Trajectcontroles zijn automatische camera’s die op bepaalde plekken in de weg staan. Deze camera’s controleren of je de maximumsnelheid niet overschrijdt. Als je de maximum snelheid overtreedt, krijg je een verkeersboete.
Kan ik bezwaar maken tegen een boete?
Ja, je kan bezwaar maken tegen een boete. Boetes die je krijgt zonder staande gehouden te worden, zijn makkelijker om in bezwaar te krijgen. Dit is omdat de agent je niet kan controleren en er geen bewijs is dat je de boete hebt overtreden. Boetes die je krijgt van een traject controle zijn moeilijker in bezwaar te krijgen, omdat er wel bewijs is dat je de boete hebt overtreden, aangezien het geregistreerd wordt door de camera’s.
Meer verhalen
Ik wil mijn motor verkopen, welke mogelijkheden heb ik?
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een tweedehands auto?
Kwalitatief autoglas tegen de best mogelijke prijs