15 juli 2024
ikwilvanmijnmotoraf.nl

Ik wil mijn motor verkopen, welke mogelijkheden heb ik?

Je motor verkoop je niet elke dag. Voor motorbezitters is een motor een waardevol bezit. Mensen met een motor hebben er meestal een gewone auto naast staan. Motoren hebben daarnaast ook nog sentimentele waarde. Als het tijd is om je motor te verkopen, wil je natuurlijk dat het goed gaat. Motorrijders verkopen vaak hun motor of schademotor terwijl ze op zoek zijn naar een andere motor. Dit kan zijn omdat de motor verouderd is, beschadigd of omdat iemand specifiek op zoek was naar een snellere, zwaardere of lichtere motor. Maar wat zijn de mogelijkheden als je een motor wilt verkopen?

Dealer

Veel motorbezitters die gestopt zijn met motorrijden of hun motor willen inruilen kiezen voor consignatie. Dit betekent dat je motor door de dealer is verkocht, maar niet is ingeruild. Je spreekt van tevoren af ​​voor hoeveel je de scooter aanbiedt en wat je voor de scooter wenst te ontvangen. Nadat je je motor in de showroom van een dealer hebt geplaatst, hoef je alleen nog maar te wachten op een telefoontje dat je motor is verkocht. Hoe lang dit gaat duren is moeilijk in te schatten. Daarnaast wordt ook de vergoeding die de dealer ontvangt bij de verkoop vastgelegd. De motor blijft dus van jou totdat deze daadwerkelijk is verkocht.

Particulier

Het is allemaal helemaal aan jou. Wil je jouw motor kopen voor de beste prijs? Dan is het het beste om het particulier te verkopen. Dit betekent dat je zelf contact op moet nemen met potentiële kopers, testritten moet organiseren en zelf moet onderhandelen over de prijzen. Al met al kan dit best wel een tijdje duren. Is dit allemaal te veel voor je dan is het aan te raden om je motor te verkopen of in te ruilen aan een dealer. Wel voor de juiste dagwaarde motor natuurlijk.