13 juni 2024

Kwalitatief autoglas tegen de best mogelijke prijs

Wanneer u te maken heeft met schade aan autoglas zult u deze op relatief korte termijn willen laten herstellen. Een autoruit reparatie boezemt veel mensen een beetje angst in. Deze angst komt voort uit het feit dat autoglas de reputatie heeft erg duur te zijn. We kunnen u meteen geruststellen, het is zeker niet zo dat een nieuwe autoruit kopen altijd een grote hap neemt uit uw beschikbare budget, in tegendeel. Heeft u er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om autoruiten te kopen die zijn bestemd voor de after market? Dergelijke ruiten beschikken over dezelfde kwaliteit als originele autoruiten, maar zijn wel een behoorlijk stuk goedkoper.

Het autoglas in de voorruit

Autoglas is gemaakt om tegen een stootje te kunnen. Dit geldt in het bijzonder voor de voorruit van uw auto. Ondanks het feit dat het hier gelaagd glas betreft is het zo dat de voorruit het meest vatbaar is voor autoruitschade. Denk bijvoorbeeld maar eens aan schade die wordt veroorzaakt door steenslag. Het feit dat de voorruit van een auto bestaat uit gelaagd glas brengt als voordeel met zich mee dat ze nooit zomaar in ontelbare stukjes uit elkaar zal spatten zoals dat wel het geval is bij de zijruiten en de achterruit. Wanneer er autoruitschade door steenslag wordt veroorzaakt aan de voorruit ontstaat er dan ook altijd een sterretje. Het feit dat er uitsluitend een sterretje ontstaat bij schade door steenslag heeft alles te maken met het feit dat het autoglas van de voorruit bestaat uit twee glaslagen. Tussen deze glaslagen in bevindt er zich een zogenaamde PVB folie. Het betreft hier een soort plastic dat er voor zorgt dat het autoglas bij ruitbreuk netjes samen wordt gehouden.

Snel herstellen van autoglas is belangrijk

Is er bij uw auto sprake van beschadigd autoglas en wilt u deze laten herstellen? In dat geval is het altijd interessant om dit zo snel mogelijk te doen. Beschadigd autoglas brengt namelijk enkele zeer vervelende en bovendien ook gevaarlijke nadelen met zich mee. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat beschadigd autoglas in de voorruit het zicht op de weg kan verminderen waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Een andere reden om niet lang te wachten met autoruit vervangen heeft te maken met het feit dat de auto met een beschadigde autoruit zomaar kan worden afgekeurd voor de apk. Ook hier dient u dan ook steeds bij stil te blijven staan.

Waarom origineel autoglas geen vereiste is

In het merendeel van de gevallen kiezen automobilisten er voor om te kiezen voor origineel autoglas. Ze maken deze keuze omdat ze denken dat een originele autoruit altijd over een betere kwaliteit beschikt in vergelijking met de alternatieven die op de markt zijn terug te vinden, maar dat is helemaal niet correct, in tegendeel. Wanneer we het productieproces van zowel origineel autoglas als autoglas voor de after market gaan vergelijken kunnen we immers vaststellen dat deze precies hetzelfde zijn. Dit geldt bovendien ook voor de fabriek waarin het autoglas wordt geproduceerd. In de praktijk is het dan ook zo dat er tussen origineel autoglas en autoruiten voor de after market werkelijk geen enkel kwaliteitsverschil merkbaar is. U hoeft dan ook niet noodzakelijk zoveel meer geld voor een originele autoruit uit te geven, in tegendeel.

Kwalitatieve plaatsing van nieuw autoglas

Ondertussen bent u ongetwijfeld overtuigd dat het zeer belangrijk is om uw autoruit vervangen bij ruitschade zo snel mogelijk te laten plaatsvinden. Indien u er voor kiest om dit karwei uit te besteden aan FOCWA gecertificeerde autoruitherstellers zult u merken dat u te allen tijde kunt rekenen op een sublieme prijs-kwaliteitverhouding. Zij zorgen er dan ook niet alleen voor dat u het nieuwe autoglas kunt bestellen tegen een zeer toegankelijke prijs zonder dat er aan kwaliteit dient te worden ingeleverd, daarnaast is het ook nog eens zo dat ook de plaatsing steeds in optimale omstandigheden kan gebeuren. Dit zorgt er voor dat het autoglas te allen tijde op de meest optimale wijze wordt geplaatst waardoor u zich ook hier geen zorgen over hoeft te maken.