20 juni 2024

Waarom zou u een nieuwe Kia aanschaffen?

Je wilt graag een auto kopen die bij je past. De kleur, model, merk, prijs en de extra functionaliteiten moeten precies de juiste samenstelling hebben om tot de koop over te gaan. Maar er is nog een belangrijke factor die meeweegt bij de aankoop van een nieuwe auto. Ik heb het over de Garantie en zekerheid die je krijgt bij de aanschaf van een nieuwe auto. Hoe deze factor wordt ingevuld bij de aanschaf van een nieuwe Kia lees je hier! 

Aanschaf nieuwe Kia

Als je een nieuwe Kia aanschaft, wordt er dan rekening gehouden met garantie en zekerheid? Het antwoord is ‘ja’. Als je een nieuwe Kia koopt, wordt er op 3 verschillende niveaus met uw garantie en zekerheid rekening gehouden. Kia biedt namelijk:

 1. 7 jaar fabrieksgarantie
 2. Een service belofte 
 3. Originele onderdelen.

Wat houdt 7 jaar fabrieksgarantie in?

Kia biedt de kopers van een nieuwe Kia 7 jaar garantie op de auto. 7 jaar fabrieksgarantie is erg lang en uniek in Europa. Kia kan zo’n lange garantie geven, omdat elk nieuw model getest wordt door het Kia Global Quality Center. De nieuwe modellen zoals bijvoorbeeld de Kia Xceed worden getest op: 

 1. Duurzaamheid
 2. Betrouwbaarheid
 3. kwaliteit
 4. rijcomfort 

onderhoudt van mijn Kia

Heeft jouw auto problemen of is de jaarlijkse Apk-keuring op komst? Veel mensen twijfelen wat te doen. Brengen we onze Kia bij een universele garage of de Kia garage?

De meeste mensen gaan met hun auto naar een dealer omdat: 

 1. De fabrieksgarantie op je auto kan vervallen als je naar een universele dealer gaat.

Dit kan gebeuren als bijvoorbeeld een universele garage zich niet houdt aan de voorgeschreven regels van de fabrikant. 

 1. De dealer biedt Merk Specialisatie.

Er zijn genoeg reden om met jouw auto problemen naar een Kia dealer te gaan, want je zou zomaar 7 jaar garantie op het spel kunnen zetten. Je zou natuurlijk ook naar een universele garage kunnen gaan, maar zorg dan wel dat de voorgeschreven regels gewaarborgd worden.

Wat maakt een Kia extra bijzonder? 

Het kopen van een nieuwe auto hangt van vele zaken af. Zo speelt het merk, kleur, model, prijs en extra’s een belangrijke rol. Voor mij speelt vanaf nu ook garantie en zekerheid een belangrijke rol. Bij de aanschaf van een Kia worden deze kwaliteiten zeker positief in het daglicht gezet. Toch zijn er nog 2 punten die het noemen waard zijn, namelijk: 

 1. De garantie is 100% overdraagbaar bij tussentijdse verkoop.
 2. Je houdt een hogere restwaarde over door lagere kosten door de gegeven garantie en zekerheid.

Eenieder baseert zijn keuze op andere kwaliteiten van een auto, maar als je garantie en zekerheid belangrijk vindt, zou ik een Kia zeker overwegen. 

Op naar veel veilige kilometers!