15 juli 2024
Rijles

Word rij-instructeur bij Rijschool Wesseldijk

Mijn auto rijbewijs haalde ik bij Rijschool Wesseldijk. Ik was toen net 18 en had niet eens zo veel lessen nodig. Ondanks mijn korte ervaring met rijlessen, was ik wel erg te spreken over Rijschool Wesseldijk. Ik had echt een klik met de instructeur.

Opleiding tot rij-instructeur bij Rijschool Wesseldijk

Rijschool WesseldijkNa mijn middelbare school begon ik aan een vervolgopleiding maar dat was niet echt wat ik wilde. Omdat ik autorijden altijd al leuk vond en ik het enthousiasme van mijn rijinstructeur nog goed kon herinneren, besloot ik om een opleiding te gaan doen tot rij-instructeur. Ook dit kon bij Rijschool Wesseldijk. Het lijkt me erg leuk om als rij-instructeur te gaan werken. Je ziet natuurlijk veel verschillende mensen en elke leerling is weer anders. Jongeren, maar ook ouderen of mensen die al een tijd niet meer hebben gereden en toch nog even een paar lessen willen volgen voor ze weer de weg op gaan. Bovendien is elke leerling anders. Sommigen zijn heel zelfverzekerd of zelfs overmoedig en anderen zijn juist wat minder assertief of hebben zelfs faalangst.

De kneepjes van het vak

Rij-instructeurTijdens de opleiding tot rij-instructeur leer je de kneepjes van het vak. Je hebt natuurlijk wel een grote verantwoordelijkheid want ondanks dat jij niet daadwerkelijk achter het stuur zit, ben je wel juridisch de bestuurder en dus aansprakelijkheid. Het is jouw taak om te zorgen dat je leerling zelfstandig leert autorijden maar dat betekent ook dat je ongelukken moet voorkomen. Zowel op de weg letten als op je leerling dus. Ook moet je wennen aan de middelen die je hebt zoals een rem en het gebruik maken van de spiegels vanaf de bijrijdersstoel. Allemaal dingen die je leert tijdens de opleiding. Na het voltooien van de opleiding kun je aan de slag. Zelf een rijschool beginnen of ga aan de slag bij een gevestigde rijschool.